ZŠ a MŠ České Velenice

Menu akce






Akce

Únor 2015
2. - 4. 2. 2015
Zápis do 1. tříd
více fotografií zde >>>

Od pondělí do středy 2. 2. - 4. 2. 2015 probíhal na naší škole zápis do 1. ročníku. Pro tento účel byly v odpoledních hodinách k dispozici dvě učebny, jedna třída posloužila jako herna pro čekající předškoláky. Zápis probíhal tradičně hravou formou.
Všem pomocníkům děkujeme za pomoc a podporu budoucích prvňáčků.

Na všechny budoucí prvňáky se těšíme a přejeme jim, aby byli v naší škole spokojeni. Nashledanou v září!


2. - 3. 2. 2015
Exkurze do Mladé Boleslavi
více fotografií zde >>>

Naše škola spolupracuje na projektu Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji se Střední školou České Velenice, která je garantem tohoto projektu. Hlavním cílem je, aby se žáci ZŠ blíže seznámili s technickými obory, poznali reálné prostředí firem, kde mohou získat budoucí zaměstnání, aby se zvýšil zájem žáků o technické obory.
Po krátké prohlídce muzea odjeli na prohlídku lisovny (kde viděli plnoautomatický provoz) a především montážní linky, kde sestavují dělníci kompletní vozy. Zjistili celou řadu drobných zajímavostí. Např. že výroba 1 celého auta od počátku do konce trvá 24 hodin? Denně že sjede z linky více než 350 hotových vozů atd.
Poté odjeli do hotelu U Lišky v Hoštce, kde měli zajištěno ubytování v pěkném prostředí s možností rozličného aktivního vyplnění večera.
Druhý den, unavení po náročném programu, vyrazili dopoledne přes Prahu domů. Nejprve ale navštívili Vojenské historické muzeum, kde měli zajištěn program s tematikou 2. světové války a především české účasti na všech frontách včetně domácího odboje. Zcela vyčerpáni dorazili odpoledne do Č. Velenic.

Pavel Cehák


17. 2. 2015
Masopustní průvod
více fotografií zde >>>

Možná vzniká nová tradice????


17.a 23. 2. 2015
Recitační soutěž
více fotografií zde >>>

17. 2. 2015 se konala recitační soutěž pro první stupeň. Tříčlenné porotě se představilo 28 recitátorů. 1. ročník byla kategorie nesoutěžní, přesto bylo několik žáků oceněno:
Matyáš Švec, Simona Slepičková, Adéla Dorfelová, Kristýna Schusterová a Marie Novotná.

V kategorii 2. a 3. tříd se na 1. místě umístila Mariana Žiaková a Viola Violová, na 2. Antonín Spěvák a na 3. Anežka Bromová.
V kategorii 4. a 5. tříd se na 1. místě umístila Magdaléna Jandová, na 2. Vendula Čermáková, na 3. Nikola Slívová a Tereza Hanková.

23. 2. 2015 se konala recitační soutěž pro 2. stupeň. Soutěžilo 19 recitátorů.
V kategorii 6. a 7. tříd se na 1. místě umístila Anna Večeřová, na 2. Martin Lehrmann, na 3. Kristýna Duspivová.
V kategorii 8. a 9. tříd se na 1. místě umístil Jakub Zimmel, na 2. Gabriela Jandová, na 3. Tereza Gažíková.

Všichni účastníci dostali sladkou odměnu, prvňáci ještě medaili a vítězové drobný dáreček. Všem děkujeme za účast.
Letos se naše škola poprvé zúčastní soutěže Novohradský zvonek, která se koná 11.3.2015 v Malontech.

R. Ševčíková


25. 2. a 26. 2. 2015
Výtvarná soutěž 1. - 4. třída
více fotografií zde >>>

25. 2. a 26. 2. 2015 se výtvarný atelier naší školy zaplnil nejlepšími malíři prvních až čtvrtých tříd. Během odpoledne vykouzlili svými štětci nejrozmanitější pohádkové postavy. Z 36 obrázků, které si můžete prohlédnout na fotografiích, se velice těžko vybere ten nejhezčí. U některých maleb nepřehlédnete výtvarný talent autora, jiné vás osloví barvami, ale ze všech je cítit radost a zájem. Posuďte sami.

M. Bambulová


31.1.-7. 2.
Lyžařský výcvikový kurz 2015
více fotografií zde >>>

Od 31.1. do 7. 2. proběhl lyžařský výcvikový kurz žáků naší školy, tentokrát v Tanvaldském Špičáku. Mladí lyžaři byli ubytováni v příjemném penzionu, v průběhu kurzu měli vynikající sněhové podmínky jak pro výcvik sjezdového lyžování ve skiareálu Tanvaldský Špičák, tak i pro zkušební den strávený na běžkách při výcviku běžeckých lyžařských disciplin.
Účastníci kurzu zvládli základní dovednosti sjezdového lyžování včetně jízdy na vleku i základy běhu na lyžích. Na závěr kurzu se uskutečnili závody ve slalomu.
Všem účastníkům děkujeme za příkladné chování a aktivitu při kurzu a zároveň děkujeme všem instruktorům za ochotu, s jakou se věnovali našim lyžníkům.

za pořadatele O. Stellner