Integrací k inkluzi

Integrací k inkluzi

Projekt „INTEGRACÍ K INKLUZI“ realizuje ZŠ a MŠ České Velenice od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2019.

Hlavním cílem projektu je podpora společného vzdělávání dětí a žáků a osobnostně profesní rozvoj pedagogů.

V rámci realizace projektu bude v základní škole i v mateřské škole působit na celý úvazek vždy jeden rok školní asistentka, která bude mimo jiné poskytovat přímou nepedagogickou podporu dětem i žákům ohroženým školním neúspěchem.

V základní škole bude působit jeden rok na polovinu úvazku speciální pedagog, který bude podporovat žáky ohrožené školním neúspěchem.

V základní škole budou probíhat pro žáky dva čtenářské kluby a dva kluby zábavné logiky a deskových her, kterých se zúčastní žáci ohrožení školním neúspěchem.

Dvě učitelky MŠ budou proškoleny ve specifikaci práce s dvouletými dětmi v mateřské škole a jedna učitelka MŠ bude proškolena jako logopedická asistentka.

V základní škole budou dva učitelé proškoleni na téma čtenářská gramotnost.

 

Projekt „INTEGRACÍ K INKLUZI II“ - projekt v rámci EU OP VVV byl podán v dubnu 2019, v srpnu 2019 byl řídícím orgánem schválen a přijat k financování. Navazuje na právě skončený projekt „Integrací k inkluzi“.

Realizace projektu započala od 1. 9. 2019 a bude probíhat do 31. 8. 2021.

Na realizaci projektu škola obdrží finanční prostředky v celkové výši 1 919 235,- Kč. Spoluúčast školy i zřizovatele je nulová.

Cílem realizace projektu je další zkvalitnění vzdělávání v základní i mateřské škole a nově i ve školní družině. V rámci projektu škola zajistí spolupráci školních asistentů a speciálních pedagogů ve vzdělávání, budou realizovány kluby cizích jazyků v základní škole a klub sociálně občanských dovedností ve školní družině.

 

Projekt „INTEGRACÍ K INKLUZI III“ - projekt v rámci EU OP VVV byl podán v dubnu 2021, v červnu 2021 byl řídícím orgánem schválen a přijat k financování. Navazuje na právě skončený projekt „Integrací k inkluzi II“.

Realizace projektu započala od 1. 9. 2021 a bude probíhat do 30. 6. 2023.

Na realizaci projektu škola již obdržela finanční prostředky v celkové výši 1 025 248,-Kč. Spoluúčast školy i zřizovatele bude nulová.

Cílem realizace projektu je další zkvalitnění vzdělávání v základní i mateřské škole. V rámci projektu škola zajistí další působení školních asistentů a speciálního pedagoga ve vzdělávání, budou realizovány projektové dny ve výuce v základní i mateřské škole.

Projekt INTEGRACÍ K INKLUZI je spolufinancován Evropskou unií.

Kontakt

třída Čsl. legií 325, 378 10 České Velenice
info@zsvelenice.cz
384 794 202

Užitečné odkazy

Image
Image

Žákovská knížka

Image

Projekty

Projekty ZŠ a MŠ České Velenice