Den po svátku české státnosti 29.9.2023 vyjela naše třída 7.A včetně třídní učitelky P. Svrčkové a p. asistentky M. Jandové na dlouho očekávaný výlet. Přání žáků bylo vyslyšeno, tudíž jsme zamířili do Českých Budějovic na adrenalinovou hru zvanou „Lasergame“. Ráno před devátou hodinou jsme se všichni sešli před vlakovým nádražím, odkud jsme vyrazili vlakem. Ačkoli byla zrovna výluka, cesta nám rychle utekla a v Českých Budějovicích jsme byli relativně na čas. Z nádraží jsme se vydali rovnou na náměstí, kde jsme měli tuto hru rezervovanou. Tam nás přivítal moc milý pán, který nám vše pěkně vysvětlil, děti rozdělil do skupin a jednu z nich si hned odvedl opodál. My ostatní zůstali v herně, kde jsme mohli pozorovat na plátně pobíhající žáky s pistolí v ruce. Dále jsme se zde mohli občerstvit, zahrát si stolní fotbálek, šipky či si vyzkoušet trenažer v podobě formule. Takto se všichni několikrát vystřídali a byli opravdu nadšeni. Toto nadšení zdvojnásobily výsledky, které po každé hře daná skupinka dostala. Zde jsme podrobně viděli nejlepšího střelce a kdo byl kým nejčastěji zastřelen. Tyto výsledky jsme si mohli odnést s sebou a později jsme si je vyvěsili ve třídě na památku.

Po třech hrách nám všem docela vyhládlo, proto jsme se rozhodli zajít si na menší oběd. Cíl byl více než jasný, všichni si totiž odhlasovali jediné – Mcdonald. Poté měli ještě žáci možnost cokoli si zakoupit, neboť dostali hodinový rozchod v obchodním domě Mercury.

Po druhé hodině odpoledne jsme se opět sešli a vyrazili na vlak domů do Českých Velenic. Ve vlaku jsme měli čas na zhodnocení výletu, prohlídku společných fotek a někteří i na krátký odpočinek.

Domů jsme všichni dorazili v půl čtvrté příjemně unavení a s pozitivním výhledem nějakého dalšího společného výletu. 😊